Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

4.8.05

Haminalla on hieno kenttä

Kävin eilen Haminassa pesäpallo-ottelussa. Imatran pojat ottivat taas voiton näytöstyyliin, juoksuin 0-12 ja 0-3. IPV:n sisäpeli ei ollut toisella jaksolla oikein uomissaan, mutta ulkopeli täyttä rautaa. Imatralaisten otteissa ilahdutti erityisesti se, että seuran omat nuoret kasvatit, Toni Laakso, Sampo Suhonen ja Tuomo Melto, pelasivat vallan erinomaisen ottelun. Leveää materiaalia tarvitaan, kun tositaistelu sarjanoususta pian alkaa.

Haminan kentällä olin enimmäistä kertaa. Ja sepä onkin hieno kenttä! Vanhan linnoituksen kupeessa on hyvä tunnelma, ja läpilyönneille on paljon tilaa. Kyllä pesäpalloon kuuluu se, että jos pallo lipsahtaa ulkopelaajalta, se menee kauas.

Imatrallakin on hyvä ja avara kenttä, mutta takarajan taakse sijoitetut mainokset tekevät tilanteen epäreiluksi, kun hyväkin läpilyönti saattaa kimmahtaa mainostauluista takaisin.

Lisäksi Haminassa katsomot ovat jossain määrin lähempänä kenttää kuin Imatralla - ja tämä onkin Imatran Linnalan suurin heikkous. Talvisen jääpalloilun takia kiinteät katsomot on rakennettu perin kauas kentästä. Tunnelma Linnalassa olisi huomattavasti tiiviimpi, jos katsomot saisi reipaasti lähemmäs kenttää.

Toinen vaihtoehto tunnelman nostamiseksi olisi yleisömäärin välitön nelinkertaistaminen tuonne kahden tuhannen katsojan päälle. Miten se tehtäisiin?

2 Comments:

At to elok. 04, 12:02:00 ip., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Toinen vaihtoehto tunnelman nostamiseksi olisi yleisömäärin välitön nelinkertaistaminen tuonne kahden tuhannen katsojan päälle. Miten se tehtäisiin?"

Tekemällä pesäpallosta mielenkiintoinen yleisölaji. Tämä tapahtuisi esim. siten, että jäädytettäisiin kenttä, pantaisiin siihen maalit ja vaihdettaisiin peliväline kumiseksi lätkäksi. Ja vaihdettaisiin ne homopolvihousut vähän edustavampiin rytkeisiin. Jonkin verran voisi myös auttaa, jos ottelujen lopputulosta ei sovittaisi ennalta.

 
At to elok. 04, 01:41:00 ip., Blogger Kulttuuria ja urheilua kirjoitti...

Siihen ei taitaisi kuusikaan Allianssia auttaa, että pesäpallo pääsisi sopuilun maineesta. Eivätkä Saksan jalkapallotuomarit. Kesä 1998 sai aikaan mittaamattomat vahingot, joita voi verrata lähinnä Itävallan viinien pakkasnesteskandaaliin - kuinka kauan siitä toipuminen kesti? 10 vuotta?

 

Lähetä kommentti

<< Home