Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

18.7.05

Pesäpalloviikonloppu

Ah, tekipä hyvää istua pitkästä aikaa kaksi päivää perätysten Imatralla pesäpallokatsomossa! Elämyksen teki vielä paremmaksi se, että IPV sai vastaansa kaksi muuta Ykköspesiksen osaavinta joukkuetta Kirin ja Alajärven - sekä se, että imatralaiset ottivat voiton molemmissa otteluissa.

Voitot olivat maukkaan erilaiset.
Kiri suorastaan nuijittiin, viiden kunnarin ja murhaavan ulkopelin ansiosta. Olli Lehtola pelasi uskomattoman illan sekä sisällä että ulkona - kaksi lyötyä kunnaria saivat seurakseen pari komeaa pelastusta kolmoskopporin tontilla. Etenkin jälkimmäisen jakson satumainen heittäytyminen pysäytti lähes varman läpilyönnin, jolla Kiri olisi saanut kolme juoksua. Eipä saanut, vaan lukemiksi jäi 2-0 (7-4, 7-2).

Ankkurit olivat sitten kovempi pala seuraavana päivänä. Ensi jakso otettiin vielä helpohkosti. Marko Keskisen läpilyönti heti ensimmäisessä vuorossa (1+2) riitti oikeastaan ratkaisemaan koko jakson. Tarvittiin siihen tietenkin myös raudanlujaa ulkopeliä - Ankkurit onnistui saamaan vain yhden ainoan lohdutusjuoksun.

Toisella jaksolla IPV teki väkisin yhden juoksun joka vuorossa, mutta se ei aivan riittänyt: Ankkurit sai aikaan melkoisen myllytyksen kolmannessa vuorossa ja teki viisi juoksua. Niistä kaksi tuli läpilyönnillä ja kolme muuta erittäin harmillisella harhaheitolla: pallo voimalla pusikkoon kolmospesän taakse, ja kolme miestä hölkkäsi kotipesään.

Mutta kyllä Alajärvi jaksovoiton ansaitsi, jo yksin siitä syystä, että peräti kolme takaa läpi mennyttä lyöntiä kimposi mainoksista takaisin kentälle ja varmat juoksut jäivät syntymättä. Minun mielestäni takarajan takana ei pitäisi olla tuommoista mainosrivistöä, kyllä pesiksen henkeen pitää kuulua se, että läpilyönnit menevät niin kauas kuin liike-energiaa riittää.

Supervuoro oli jännittynyt ja juoksuton, ja ensimmäien kotiutuskilpailu pelattiin tasan. Sitten, jälkimmäisessä kotiutuskisassa, IPV väänsi niukan voiton itselleen.

Voi sanoa että onnekkaampi voitti, mutta oli meidän pojilla myös kovaa henkistä kanttia. Sitä tarvitaan, kun syksyn ankarat pelit lähestyvät - karsintasarjasta tulee taas armoton.

Saattaa muuten olla, että Superpesiksen Pohjanmaa-edustus heikkenee huomattavasti. Minä veikkaan, että Seinäjoki ja Vimpeli putoavat ja IPV ja Kiri nousevat tilalle.

Saapa nähdä.