Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

20.9.05

Puoli vuotta bloggausta

Aloitin tämän blogin kokeilumielessä tasan puoli vuotta sitten, maaliskuun 18. päivänä. Sittemmin olen kirjoittanut keskimäärin kahtena päivänä kolmesta, ja lukijoiden käyntejä blogiin on kertynyt kymmenkunta päivittäin.

Kokeilu on nyt valmis, uskon tietäväni, mitä tämä paljonpuhuttu bloggaus tarkoittaa. Se antaa mahdollisuuden elämyksiensä jakamiseen pienen lukijajoukon kanssa, ja myös mielipiteitten vaihtamiseen, joskus. Tai sitten enemmän tai vähemmän hienostuneeseen haistatteluun.

Privaattipäiväkirjasta tämä julkinen kirjoittelu eroaa mm. siinä, että yksityisessä päiväkirjassa ei ole kommenttiosastoa, jossa joku muu voisi ilmoittaa, että muistiin kirjattu mielipide on väärä. Netissä kynnys toisten mielipiteitten - joskus jopa sananvalintojen - mollaamiseen on toisinaan varsin alhainen.

Eilen mietin tämän blogin lopettamista. Koituu tästä kirjoittelusta nimittäin oma stressinsäkin: jo päivän tauon jälkeen korvan taakse hiipii pieni blogipeikko muistuttaman, että pitäisi oikeastaan päivittää. Tämän pitäisi olla kuitenkin harrastus, ja harrastusten olisi syytä rentouttaa ja viihdyttää, ei lisätä paineita. Sitä paitsi blogiin käytetty energia on pois yksityiseltä päiväkirjalta, ja se on oikeasti sääli.

Mutta en minä lopeta. En malta. Tänäänkin, kahden tunnin päästä pelataan sulkapalloa, ja mihin minä tulokset kirjaisin, ellen Kulttuuria ja urheilua -blogiin?!

5 Comments:

At ti syysk. 20, 05:55:00 ip., Blogger KK kirjoitti...

Hyvä juttu!

 
At ti syysk. 20, 08:22:00 ip., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Äläkä vaan ihmeessä lopeta. Näitä on mielenkiintoista seurata. Haistatteluakin tulee - ehkä eniten minulta - mutta a)siitä ei pidä välittää b)se on sittenkin täällä aika vähäistä.

 
At ti syysk. 20, 09:38:00 ip., Blogger Kulttuuria ja urheilua kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta. Pieni marina on aina paikallaan, siten saattaa saada osakseen myötätuntoa. - Mutta tuo lopettamisharkinta oli kyllä hetken ihan todellista.

 
At su syysk. 25, 09:58:00 ap., Blogger ah kirjoitti...

Kahden päivän sisään on tullut vastaan kolme lopettanutta blogia, kaksi niistä suosikkeja. Kadonneet avaruudesta kerta kaikkiaan. Kumma juttu, varmaan kannanotto johonkin, mutta mihin? Älä rupea joukon jatkoksi, pidä vaikka taukoa ennemmin.
Tai aloita uusi. Ehkä ne kadonneetkin aloittivat, syntyivät uudestaan jossain muualla - toiveikas ajatus.
Muuten kommentithan voi kääntää pois päältä! Ehkä se olisi vähän epäsosiaalista, mutta mitäs siitä. Ja laskurinkin voisi lakkauttaa, pääsisi huonosta omatunnosta ja vainoharhaisista hetkistä tilastojen äärellä.
Tylsää että se Norma kuuluu olevan kehno. Eikä tämän päivän Hesarin mukaan Puccinikaan ollut ihan täysosuma. Mutta emmehän me Hesaria usko, emmehän!
Anni

 
At su syysk. 25, 02:25:00 ip., Blogger Kulttuuria ja urheilua kirjoitti...

Ei, emme usko; päinvastaisista huhuista ja luuloista huolimatta Hesari ei ole kaikkitietävä.

Manon Lescaut'n menemme omin silmin & korvin katsastamaan noin kuukauden päästä. Luultavasti teos on silloin paljon paremmassa kunnossa kuin ensi-illassa.

Yleisestikin ottaen on varsin epäreilua, että arvostelut tehdään aina ensi-illoista (tai lehdistöennakoista), jolloin arvostelun kohde on useimmiten vielä keskentekoinen.

Tähän asiaan ei kyllä tule muutosta päivälehtien palstoilla, lukijoiden palvelun tähden kritiikit on perusteltua tehdä heti teosksen tultua julkiseksi.

Mutta tässä astuvat kuvioon blogit. Kun yleisön edustajat (sekä ammattilaiset että harrastajat) kommentoivat esityksiä blogeissaan, leviää tieto myös muiden iltojen miehityksistä, onnistumisista ja epäonnistumisista laajan yleisön keskuuteen.

Tai, todennäköisemmin, "laajan" yleisön.

 

Lähetä kommentti

<< Home