Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

31.3.05

Ostimme taulun

Osui yhden taideliikkeen ikkunassa silmään Henrik Tikkasen Helsinki-piirros - vihdoinkin! Sellaista on tullut jo pitemmän aikaa etisiskeltyä. Ostopäätös oli helppo, Helsinki on hohdokkaimmillaan Henrik Tikkasen piirtämänä.

Tikkanen oli hieno taiteilija, sekä piirtäjänä että kirjoittajana. Molemmat taidot ovat etevässä käytössä Minun Helsinkini -kirjassa, jota suosittelen kaikille luettavaksi. Suosittelen myös Osoitetrilogiaa, jonka luin viime syksynä taas läpi, tällä kertaa rinnakkain Märta Tikkasen Kaksi-kirjan kanssa. Oli perin mielenkiintoista lukea samat tapahtumat sekä aviomiehen että vaimon kuvaamina. Ei tarvitse olla feministi äkätäkseen, että Henrik T. oli perin vaativa ja itsekeskeinen ihminen - mikä ei toki vähennä hänen kuviensa ja kirjojensa arvoa.

Eilisiltana kävimme oopperalla, tällä kertaa katsomassa balettia. Tero Saarisen ryhmän teos Kaze oli aikea huikea yhdistelmä vahvan rytmikästä musiikkia ja voimakasta tanssi-ilmaisua. Hurmion valtaan en kuitenkaan tuosta teoksesta joutunut, vaikka sitä ympäröivä julkisuus on ollut poikeuksellisen haltioitunutta.