Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

22.3.05

Sulkapalloa odotellessa

Kävin aamulla kuntosalilla. Sali jolla käyn on aika mukava, muut kuntoilijat ovat yhtä tavallisia taapertajia kuin minäkin, möriseviä ja ähiseviä portsarikarjuja ei juuri näe. Ihmiset eivät tule salille näyttäytymään ja tsiigailemaan, vaan puuhailemaan rauhassa itsekseen.

Mutta se radio! Tänään oli taas päällä Radio Nova, voi kiesus. Minä en ikimaailmassa kuuntelisi vapaaehtoisesti tuommoista sössötystä ja tuollaisia mölymainoksia. Huh. Toisinaan salilla on onneksi soitettu Groovea, joka on Ylen Ykkösen ja Radio Helsingin ohella ainoa kanava, jota aika ajoin kuuntelee suorastaan mielellään.

Mutta kotioiloissa kuuntelen melkein aina levyjä, useimmiten jazzia. Nyt soi Charlie Parker, tällä kertaa levy Charlie Parker with Strings. Juu juu, siellä takarivissä ollaan oksentavinaan, mutta itse asiassa tämä nimenomainen with Strings -levy ei ole läheskään niin äitelä kuin odottaisi. Bird on hyvässä vedossa, soittaa henkevästi ja irtonaisesti, ja sovitukset toimivat. Tulkaa vaikka hirttämään, mutta kyllä minä tämmöisestäkin tykkään.

Koska on tiistai, illalla pelataan sulkapalloa. Toivottavasti molemmat kaverini, sekä Wilfred että Garfield pääsevät pelaamaan. Mulla on ns. kana kynittävänä molempien kanssa.