Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

18.8.05

Karmiva karsinta

Superpesiksen nousukarsinnat alkoivat sitten eilen.

Etukäteen Veikkaaja-lehti arvioi, että Seinäjoki putoaa 99 %:n varmuudella, ja että Imatra puolestaan on se 99 %:n nousija. Mutta kun urheilu on semmoista, ettei noin varmoja asioita ole; ja eilinen nitro-ottelu Imatralla (jota seurasin lopulta vian teksti-tv:stä, en ehtinyt paikan päälle kylmään ja sateiseen Linnalaan) osoitti, että karsintasarja on ns. oma maailmansa. IPV väänsi lopulta voiton, mutta äärimmäisen nihkeän. SMJ vei jälkimmäisen jakson, ksäittääkseni viimeisen vuoron viimeisen lyöjän suorituksella... Se siitä prosenttilaskusta.

Kimurantti on karsintasarja muutenkin: yksikään joukkue ei saanut täyttä kolmea pistettä, ja ykkössarjalaiset Kankaanpää ja Alajärvi ottivat kaksi pistettä superissa rutinoituneilta Kouvolalta ja Vimpeliltä.

Niin että miten tahansa saattaa käydä. Hirvittää... Kyllä IPV:n kuuluisi nousta Superiin, on se pelillisesti niin hyvä porukka.

Veikkaukseni - joka sisältää myös toiveita - on, että Koskenkorva ja Kouvola säilyttävät paikkansa, ja IPV ja Kiri nousevat. Mutta tähän veikkaukseen sisältyy vahva Pohjanmaa-antipatia, merkitsisihän se sekä Seinäjoen että Vimpelin putoamista, ja Alajärven jäämistä Ykköseen...