Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

8.6.05

West Wing ajan hermolla

Olipa taas hyvä West Wingin jakso!

Erityisesti siinä ilahdutti kolme asiaa:
1) Se tuli sopivasti klo 23.15, juuri kun olin ennättänyt kotiin katsomasta pesäpalloa & nauttimasta kohtuullisesti alkoholijuomia Wilfredin kanssa.
2) Siinä puhuttiin blogeista! Ensinnäkin yksi keskeisistä henkilöistä mokaili julkisesti, ja asia tuli yleiseen tietoon erään blogin kautta; ja lisäksi kyseinen henkilö (joka siis oli suosikkihahmoni Josh) soitti bloginpitäjälle ja huusi luuriin solvauksia "off the record" - ja kaikki meni nettiin reaaliaikaisesti. Sarjan tekijät siis ovat oivaltaneet tämän blogi-ilmiön synnyttämän uuden julkisuuden luonteen - vanhat säännöt eivät enää päde, blogistaniassa ei voi puhua off the record, eikä lähdesuoja välttämättä päde printtiajoista totutulla tavalla.
3) Tässä West Wingin jaksossa puhuttiin paljon myös polttoaineen hinnasta, ja valveutunut Josh totesi, että vaikka toisin luulaan, pensa ei ole nyt likikään kalleimmillaan, vaan se oli reaalisesti paljon kalliimpaa 80-luvun alussa. Tämän inflaatiokorjatun ajattelun tiedän olevan erittäin lähellä ainakin kahden tämän blogin lukijan sydäntä (siis minun itseni lisäksi!) Terveisiä vaan Lohjalle ja Munkkaan...