Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

6.6.05

Media peittelee naisurheilijoitten romahdusta

Onnistuu se Suomen naisiltakin, mokata joukkueurheilussa ratkaisevasti aivan viime hetkillä ja hävitä ottelu pelkkää hölmöyttään.

Naisten jalkapallomaajoukkue pelasi eilen hienon ottelun Englantia vastaan, ja 2-2 -tasoitus minuuttia ennen peliajan loppua näytti tuovan myös palkkion. Mutta ei, hieno tasapeli piti sössiä silkalla panikoinnilla. Peliaikaa oli lisäaikoineen jäljellä tuommoiset 4 1/2 minuuttia, jonka aikana yksikään suomalainen ei kyennyt tekemään mitään järkevää. Ilo, rentous ja varmuus katosivat kuin taikomalla, ja tilalla oli vain paniikki ja toisten nilkoille potkiminen. Tuloksena nopea ja ansaittu voittomaali Englannille.

Ei siis mitään uutta, tuommoiseen ovat miesten joukkueet pystyneet vuodesta toiseen yhä uudestaan. Ja sen ovat miespelaajat myös saanet tuta nahoissaan - median ruoskinnalla ei ole ollut mitään rajaa.

Mutta naisia kohdellaan toisin. En ole huomannut yhdenkään kommentaattorin, en lehdissä enkä telkkarissa, viittaavan sanallakaan siihen, mikä tappion todella aiheutti - siis paniikkiin ja kontrollin totaaliseen pettämiseen.

Esim. Iltalehti:

...peli oli pitkät tovit Suomen hallussa. Yritys palkittiin lopussa Laura Kalmarin tasoitusmaalilla ottelun 89. minuutilla.

Eihän se tietenkään voinut siihen päättyä, vaan Englanti iski vielä 90. minuutilla 3-2-osuman.