Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

21.5.05

Jed Bartlett lopettaa, West Wing jatkuu

Olen pitänyt Suomen Kuvalehden välissä jaettavaa TV-maailmaa kelvottomana läpyskänä, jossa keskinkertaiset toimittajat koohottavat jotain julkkisten kuulumisista.

Olen ollut väärässä! Eilinen numero muuttaa kaiken - lehdessä on kahden aukeaman juttu West Wingistä! Älykäs, sydämellinen ja äärettömän taitavasti tehty West Wing on minun suurin suosikkini television historiassa. Ja nyt TV-maailma kertoo, että sarjan tekeminen ei suinkaan lopu siihen, kun kuvitteellisen presidentin Jed Bartlettin toinen kausi päättyy, vaan sarjassa valitaan uusi pressa ja touhu jatkuu. Eikä Juha Heinisuon kirjoittama artikkeli ole TÄYSIN surkea, kiitos siitä.

On tietysti kyseenalaista, miten sarja kykenee säilyttämään identiteettinsä, kun kaikkein keskeisin henkilö vaihtuu toiseksi - eikä vain hän, vaan kenties KAIKKI henkilöt vaihtuvat. Mutta West Wingin tuotantokoneisto on niin hyvässä iskussa, että kyllä sarjaa seuraa mielikseen myös vallanvaihdoksen jälkeen.

Sarjan uudet jaksot muuten alkoivat viime viikolla pyöriä taas Suomen telkkarissa, tällä ketaa tiistai-illassa. Mukavaa nähdä uusia käänteitä, vaikka olen kyllä viihtynyt erinomaisesti myös West Wing -dvd-boksien parissa.