Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

10.6.05

Ilta menee sisätöissä

Ah, kesä!

Olen kuitenkin itselleni kova, en lähde ulos nauttimaan lämmöstä. On pakko raataa sisällä, nyt on kolme tuntia aikaa kirjoitustöihin (kunnes klo 21.30 alkaa telkkarissa Billy Wilderin Etusivu uusiks', jota en ole nähnyt moneen vuoteen). Dead line on vasta juhannuksena, mutta vapaita iltoja on niin vähän.

Ihan kokonaan en ole sentään ollut sisällä, vaan suuntasin töistä Sofiankadulle viemään kirjoja Hiltusen divariin (joka taitaa olla muuttanut nimensä Sofiankadun antikvariaatiksi? Taisin kuulla nuoren kirjakauppiaan Oton vastaavan sillä tavalla puhelimeen - Oton, joka on korrekti kaveri ja teitittelee minua yhä, vaikka olen yrittänyt vanhemman oikeudella heittää tittelit hiiteen).

Divarista kävelin Espalle, jonka lavalla soitti etevä kolmimiehinen kitarabändi perin moniopuolista musiikkia. Jazzahtavan flamencobiisin jälkeen he vaihtoivat bluesintapaiseen, joka liukui elegantisti renessanssivälikkeeksi palatakseen taas bluesiin. Tykkäsin. Kyllä meidän helsinkiläisten kelpaa, ilmaiseksi tuommoista laatusoitantaa keskellä kaupunkia.

Ostin mansikkajätskin ja kävelin Espan päästä päähän. Paljon nuorta nurtsikansaa nurmikoilla.

Ah, kesä.