Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

3.12.05

Me kuolemme, joskus

Suosikkikirjoittani Ilkka Malmberg on tehnyt taas Hesarin Kuukausilliitteeseen hyvän artikkelin, tällä kertaa hautausurakoitsijan työstä. Otsikkokin oli aivan mahtava - Hapsut vai tupsut?

Luin artikkelin istuskellen aamiaisella Café Engelissä. Julkisesta paikasta huolimatta tuli vedet silmiin siinä kohtaa, kun jutussa puhuttiin pienistä arkuista, koot 60-90-120-150 cm.

Malmberg on sanoista ja sävyistä erityisen tarkka kirjoittaja. Siksi pienikin erhe särähtää: hän puhuu "jälkeläisistä" kertoessaan, että lapseton töölöläismummo on jättänyt sukulaisilleen 100.000 euroa. Mutta ei kai lapsettomalla liene jälkeläisiä, vaan perillisiä?

1 Comments:

At ke jouluk. 14, 01:18:00 ap., Blogger ah kirjoitti...

Meillä on perhealbumissa kätkytkuoleman kuolleen tädin kuva - ei arkkua ollenkaan vaan sellainen jalallinen alusta, jolla kaunis vauva nukkuu valkoisessa mekossa, joulukaktuksen lehvä rinnallaan. Se on ihan kauhean liikuttava kuva.
(Ja sitten rysähtäen maan pinnalle: Engel on yksi Helsingin-käyntien pyhiinvaelluskohteista energia-aamiaisen vuoksi - mahtava hinta-laatusuhde.)

 

Lähetä kommentti

<< Home