Kulttuuria ja urheilua

Liikkuva humanisti harrastaa

30.11.05

Romahtamisen taito

Keskustelimme eilen sulkapalloerien välissä Wilfredin kanssa siitä, miten tosi kovat kundit pystyvät nostamaan itsensä henkisestä syöksykierteestä.

Tarkemmin määritelen puheena oli tilanne, jossa pallopelin pelaaja on selvässä johdossa, mutta johto lähtee yhtäkkiä hupenemaan — mitä tehdä paniikin välttämiseksi? Esimerkiksi Jarkko Nieminen johti viikonvaihteessa Luxemburgissa ratkaisevaa tie-breakia 5-0, mutta hävisi lopulta 5-7. Mitä mahtoi tapahtua?

Ja kääntäen: kovilla kundeilla on varmasti myös varastossa henkisiä työkaluja siihen, miten toivottoman näköisestä tilanteesta noustaan.

Semmoisia keskustelimme. Ja sitten kävi niin, että päivän viimeisessä erässä minä olin johdossa jo 8-3, sain kolme eräpalloakin, mutta niin vain kävi, että Wilfred — ainakin osittain keskustelumme innoittamana — kykeni lopulta voittamaan erän 10-8. Pirskatti.

Päivän kokonaissaldo Wilfredille 4-1, kauden alusta lukien W. johtaa minua vastaan 25-7. Garfieldillä oli eilen jotain parempaa "tekemistä" kuin sulkapallon pelaaminen.

2 Comments:

At la jouluk. 03, 06:11:00 ip., Blogger Balle kirjoitti...

Puhut viisaita. Tuo Wilfred vaikuttaa paitsi tosi kovatasoiselta urheilijalta, myös sydämelliseltä ja hauskalta kaverilta. Se on varmaan komeakin?

T. Charlotte

 
At su jouluk. 04, 11:28:00 ap., Blogger Kulttuuria ja urheilua kirjoitti...

Hän on myös ärsyttävän omahyväinen ja salakavala.

 

Lähetä kommentti

<< Home